BeSafer | Kraftig ökning av antalet ID-kapningar
Besafer hjälper dig vid bedrägeri. Besafer kan också spärra dina värdehandlingar. Kontakta support@besafer,se
ID-skydd, ID-Kapning, ID-kapningar, Spärra, spärra kort, tappat kort, spärr, Besafer, www.besafer.se , besafer Sverige, besafer. support@besafer,se
820
post-template-default,single,single-post,postid-820,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Kraftig ökning av antalet ID-kapningar

Kraftig ökning av antalet ID-kapningar

– Den här typen av brott har ökat med 34 procent jämfört med föregående år. Vem som helst kan köpa kortuppgifter på nätet som stulits vid olika dataintrång, för att sedan genomföra köp online. Vi ser en tydlig trend i att grovt kriminella i allt större utsträckning finansierar sin verksamhet via olika typer av bedrägerier, säger Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericenter.

Den vanligaste typen av id-kapning, cirka två av tre anmälda brott, är så kallad ”card not present” (CNP) och innebär att någon genomför köp online utan det fysiska kortet.

– I takt med att våra liv och vårt arbete flyttat in på internet har datorer, servrar och mobila enheter blivit mer sårbara. Grovt kriminella nätverk är väl medvetna om värdet hos känsliga data och utvecklar hela tiden nya sätt att angripa dem, säger Jan Olsson.

 

Läs mer här!